Ingrediente

CARACTERISTICILE INGREDIENTELOR

Tocmai pentru carateristicile lor dovedite în timp, am ales ingrediente care oferă o experiență cu rezultate vizibile si deosebite.

ALEGEREA INGREDIENTELOR

Fiecare dintre ingredientele pe care le folosim sunt în armonie perfectă cu natura, fiind atent selecționate astfel încât să îmbunătățescă vizibil pielea. Linia noastră de produse are la baza uleiuri vegetetale precum cel de cocos și măsline, uleiuri esențiale, pudre si argile vegetale.

1. ULEIURI & UNTURI VEGETALE

ULEI DE NUCĂ DE COCOS

Uleiul de cocos - Cocos nucifera oil – Cocotierul este originar din zonele tropicale iar uleiul se extrage din miezul de nucă de cocos. Are proprietăți uimitoare, datorită antioxidantilor puternici care îl fac ideal pentru tratarea pielii mature, uscate. Utilizarea acestuia favorizează îmbunatatirea aspectului pielii, regenerarea celulară, hrănind, îngrijind și protejând pielea de factorii nocivi din mediu în același timp.

ULEI DE MĂSLINE

Uleiul de măsline - Olea europaea oil – Legenda spune că uleiul de masline a fost un cadou de la Zeița Atena pentru omenire, iar Homer îl numește “aurul lichid”. Acestea deoarece, el este o sursă bogată de antioxidanți, este hidratant și emollient, și ajută la redarea elasticității pielii, la prevenirea ridurilor și la refacerea structurii ei.

ULEI DE JOJOBA

Uleiul de jojoba - Simmondsia chinensis – Jojoba, un arbust ce se găsește în cele mai aride zone ale lumii, este apreciat de secole de amerindieni și azteci. Uleiul extras din aceste semințe se aseamănă cu o ceară lichidă, ce are o textură extraoridinară pentru mesaj, deoarece se absoarbe rapid și pătrunde până în straturile adânci ale pielii. Printre proprietăți se numară faptul că echilibrează secreția de sebum de la nivelul pielii, este antiinflamator, antioxidant, redă strălucirea și vitalitatea acesteia.

ULEI DE MIGDALE

Uleiul de migdale - Prunis amygdalus – In antichitate era folosit de către egiptenii din înalta societate în special la prepararea produselor de masaj. Uleiul de migdale este un ulei fin, emolient, are proprietăți de calmare și catifelare ce conferă pielii o strălucire mătăsoasă. Fiind hrănitor și bogat în vitamine contribuie la regenerarea cutanată și este eficient pentru toate tipurile de piele, în special pentru cea sensibilă si uscată idelă pentru masajul facial, corporal și în masajul bebelușilor.

UNT DE SHEA

Untul de Shea - Butyrospermum parkii – Se obtine din fructul arborelui de Shea (Karité). Are o aroma suava si placuta, este binecunoscut datorită calităților sale hidratante și regenerante pentru pielea uscată, deshidratată și rănită. Tetura sa bogata și cremoasa, se absoarbe ușor în piele fara sa lase senzație de grăsime dupa aplicare. Are un conținut bogat de antioxidanți, grăsimi vegetale și vitaminele A, E, F, care protejează pielea de agresiunile din mediu și promovează regenerarea celulară. Ajută la prevenirea apariției și minimizarea vergeturilor și cicatricilor.

UNT DE CACAO

Untul de cacao - Theobroma cacao seed butter - Arborele de cacao creste in pădurile tropicale din America de Sud și se obține prin presarea boabelor de cacao. Cu excelente propietăți nutritive, este emollient si reprator, antioxidant, întărește bariera protectoare a pielii, prevenind deshidratarea, intensifică regenerarea și întărește rezistența pielii. Datorita conținutului de triptofan si antioxidanti ( polifenoli si flavonoide) dar si calciu, magneziu, zinc, potasiu, vitamina E si vitamina A si un compus similar cafeinei, este recomandat în special pielii mature, pentru prevenirea îmbătrânirii premature si la mentinerea elasticitatii.

2. ULEIURI ESENȚIALE

ULEI ESENȚIAL DE LAVANDĂ

Uleiul esențial de lavandă - Lavandula augustifolia oil - Utilizat din cele mai vechi timpuri, încă de pe vremea egiptenilor și a romanilor, este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale. Datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra corpului și minții, sprijina sitemul imunitar și sănătatea pe toate planurile. Acționează ca un antibacterian natural și antiinflamator, iar pentru piele are beneficii uimitoare, făcându-o catifelată și luminoasă.

ULEI ESENȚIAL DE PATCHOULI

Ulei esențial de patchouli - Pogostemon cablin - Originară din Asia, planta din a cărei frunze se obține uleiul, era folosită de secole de către comercianți care le includeau printre sulurile de panză, mătase și cașmir, atât pentru proprietățile lor antispetice cât și pentru cele afrodiziace. Uleiul de patchouli are un profil biochimic deosebit, cu multiple benficii pentru piele, precum faptul că favorizeză și stimulează regenerarea celulelor pielii.

ULEI ESENȚIAL DE YLANG-YLANG

Uleiul esențial de Ylang Ylang - Cananaga odorata flower oil – Originar din Indonezia, copacul tropical din ale cărui flori este extrasă esența de ulei de ylang ylang, are o aromă senzuală, dulce, puternică și bogată, având și efecte afrosiziace. Este un ulei cu beneficii asupra pielii și părului, cu efect echilibrant asupra sistemului nervos, reduce anxietatea și iritabilitatea, inducând o senzaţie de calm, echilibru si relaxare.

ULEI ESENȚIAL DE LEMONGRASS

Ulei esențial de lemongrass - Cymbopogon flexuosus oil - Originar din India, lemongrass sau iarba de lamaie, este o plantă ce in unele zone este folosită ca condiment, plată medicinală, iar uleiul acesteai este un ingredient valoros în produsele cosmetic. Datorită proprietăților uleiul de lemongrass este folosit pentru afecţiuni ale pielii, dureri musculare, tonifierea muşcilor, este antiinflamator, antibacterian, febrifug și sedativ.

ULEI ESENȚIAL DE GERANIUM

Ulei esențial de geranium - Pelargonium graveolens oil - Acest ulei se obține dintr-un anumit soi de mușcată, ce este cultivată în Madagascar și are un parfum intens, cu note florale dulci. Este un ulei care se remarcă prin proprietățile tonice, astringente, cicatrizante, antiseptice, antifungice, perfect pentru regenerarea cutanată, îmbunătățirea tonusului și a elasticității și cu acțiune blândă asupra sistemului limfatic. Are efecte benefice și asupra anxietății și a senzțtiilor de irascibilitate.

ULEI ESENȚIAL DE PALMAROSA

Ulei esențial de palmarosa - Cymbopogon martini oil – Originară din India, este o plantă cu flori asemănătoare mușcatei, ce are o aroma florală proaspată și dulce, asemănătoare esențelor mai rare și scumpe. Uleiul de palamaosa este rejuvenant și are efect regenerator asupra pielii arse de soare. Se potriveste oricăui tip de piele, oferind o bună hidratare, revitalizând, și prevenind îmbătrânirea prematură a pielii prin stimularea circulației sanguine.

ULEI ESENȚIAL DE ARBORE DE CEAI

Ulei esențial de arbore de ceai - Melaleuca alternifolia leaf oil – Originar din Australia, frunzele arborelui de ceai, erau folosite de secole de aborigeni pentru efectul răcoritor asupra pielii. Uleiul este recunoscut pentru proprietățile sale purificatoare, fiind unul dintre uleiurile cel mai puțin neiritante antiseptice. Este un puternic antibacterian, antiviral și antifungic, întărind atât sistemul imunitar cât și pe cel nervos, ajutând și la relaxarea musculară.

ULEI ESENȚIAL DE PORTOCALE

Ulei esențial de portocale - Cistrus aurantium dulcis peel oil – Portocalele, nelipsite în sezonul rece, cu mirosul lor dulce și vesel care îmbie a sărbătoare. Este un ulei antidrepsiv excelent, ce deblochează energiile stagnante. Asupra pielii, are efecte tonice, ajută la detoxifierea și decongestionarea acesteia, și la formarea de colagen, atât de necesar pentru întinerirea și vitalizarea pielii mature.

ULEI ESENȚIAL DE LĂMÂIE

Ulei esențial de lămâie - Citrus Limonium – de secole, uleiul esențial de lămâie este folosit în medicina ayurvedică. Este un ulei cu o aromă răcoritoare, plină de viață, cu efecte calmante, ce ameliorează epuizarea, oboseala mentală, nervozitatea și anxietatea. Este un puternic antiinflamator, antioxidant, este eficient în reducerea deteriorării celulare și a țesuturilor, elimină celulele moarte, are efect astringent, revigorant, tonic, antiseptic drenant limfatic și anticelulitic.

ULEI ESENȚIAL DE GRAPEFRUIT

Ulei esențial de grapefruit - Ciatrus paradise peel oil – Astăzi, grapefruitul este cultivat în special în Israel. Uleiul acestuia, are un miros proaspăt de citrice, aduce o stare de căldură sufletească și confort, cu efecte positive asupra stării de spirit dar și asupra trupului. Stimulează circulația limfatică ajutând la eliminarea toxinelor, este astringent și tonic, ajută la scăderea grăsimii din celulele adipoase și reduce retenția de apă.

ULEI ESENȚIAL DE BERGAMOT

Ulei esențial de bergamot - Cistrus bergamia peel oil - este un ulei calmant și relaxant, cu o aromă proaspătă, floral-fructată, cu note de citrice verzi care au potențial în a înlătura tensiunea, iritabilitatea și frustrarea, care reprimate, în timp duc la depresie. Oferă bună-dispoziție exact atunci când avem nevoie de ea și poate să înlăture insomia. Este un ulei foarte prețios pentru planul emoțional dar și pentru cel fizic, având compuși cu efecte analgezice, antispasmodice și carminative demonstrate.

ULEI ESENȚIAL DE MENTĂ

Uleiul esenţial de mentă – Menta piperita – Originară din india, menta este o plantă a cărei aromă este înviorătoare și pătrunzătoare. Efectul tonic asupra organismului, fortifică mecanismele imunitare ale pielii, stimulează schimburile de substanță la nivel cellular, vitalizează și tonifică pilea. De aceea este recomandat in tratamentele anticelulitice. De asemenea, are efecte benefice asupra durerilor de cap, articulare și reumatice, musculare, dar si asupra stărilor de oboseală fizică și mentală, fiind un bun tonic pentru sistemul nervos.

ULEI ESENȚIAL DE CUISOARE

Uleiul de Cuișoare - Eugenia caryophyllus leaf oil – este in stârnsă legătură cu condimentul cuișoare, are un caracter puternic cu note fructate și lemnoase. Oferă beneficii atât pentru planul emotional, fiind un foarte bun antidepresiv, cât și pentru planul fizic: protejează împotriva radicalilor liberi și susținere imunitatea, are proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene, este antiinflamator, are efect analgezic asupra sistemului osteo-articular și musuar, reducând inflamația și durerea.

3. ARGILE & MINERALE

CĂRBUNE VEGETAL

Cărbune vegetal activ - Charcoal powder – În vechime, cărbunele era considerat antidotul universal motiv pentru care și astăzi este folosit în numeroase afecțiuni. Pulberea fină se obține prin arderea unor esențe lemnoase. Are o capacitate de absorbție remarcabilă a toxinelor, fiind utilizat in cosmetica pentru proprietățile purifiante și detoxifiante. Are capacitatea de a calma și de a reduce inflamațiile, este benefic pentru pielea problematica cu acnee, reduce excesul de sebum si ajuta la eliberarea porilor.

ARGILĂ VERDE

Argila verde - Montmorillonite - Argila verde este un produs mineral natura, supranumit ”regina argilelor” sau ”pământul miraculous”, datorită capacității ridicate de absorbție și a unui număr mare de compuși minerali esențiali, săruri minerale și fitonutrienți acumulați în decursul a zeci de mii de ani de sedimentre. Bogata in minerale si oligoelemente, ideală pentru remineralizarea și decongestionarea pielii, ajută la eliminarea excesului de sebum și a impurităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Related Posts